February 15, 2013

Lelaki Bunga Sebelah Pintu

Assalammualaikum,

Lelaki bunga sebelah pintu? Rasa macam pondan je tajuk. Kalau di google translate memanglah begitu. Ahh google translate bukan genius mana pon. Huhuh.

Sekarang tengah mood melayan Korean Drama 'Flower Boy Next Door' drama sambung-sambung tak renti gelak sakit perut, pastu jari terasa nak ber-nex-next episode je sampai nak tahu ending cerita bagaimana. Fuhh. Cerita nih best sebab sengal dia macam nak gigit-gigit jari.


Kompilasi watak dalam drama nilah yang menghidupkan cerita kot. Suka dengan watak game developer yang baru berumur 17 tahun, seorang budak lelaki cantik yang sengal dan suka terkinja-kinja. Rasa macam nak lempang je dia nih. Suka gak watak 2nd hero yang sorok identiti dan admire si heroin selama 3tahun. Untuk watak antagonis, perempuan yang fake baik dan ayu padahal perangai hampeh..

Watak heroin macam sedih sangat lah rupa dia. Ada gak watak lelaki Jepun yang tinggal di Korea sebab nak belajar masak. Suka karakter dia. Dan ermm haha ada watak boss 2nd hero yang gila kerja, psyco, dan andartu! Tengok drama nih macam terubatlah sedih yang masih lara.. 

Kalau korang nak tengok jugak pi kat [sini]. Kalau error link [sini] pulak. Korean punya brand takpe kasi pirate. Shhh.. Oh lupa, second hero serius muka macam Hizami - owner blog [Budak lelaki sebelah pintu].. Kebetulan sama-sama sebelah pintu tuh..




Ps :: Maaf lupa letak linknya hahah. Ok dah letak tapi awas, internet kelajuan kuda je kot dapat tengok dengan senang lenang. ><"

Ps :: Maaf gak tak letak nama pelakon sebenar. Malas nak Google dan kenal lebih lanjut...><"


26 comments

February 16, 2013 at 12:37 AM

ooo akhirnya lelaki andartu mengalah tinggalkan cinta??

salu mcm tu kan??

February 16, 2013 at 12:50 AM

@Rapunzeel Cikilolo emmm amendenye ko nih?? ai dh terkonpius ni huu

February 16, 2013 at 1:03 AM

aish..kene tengok ni. eh tumpang tanya. awk buat komen mcm ni refer tutorial mana eh?

February 16, 2013 at 1:29 AM

Ada Park Shin Hye? Oh kena tgk ni sbb lelaki hensem. Hhahahahah

February 16, 2013 at 9:27 AM

nak klik link xde pun

February 16, 2013 at 9:36 AM

itewww tak leh tekan [sini[ tu... hukhuk

eh cite ni mcm cite omputeh girl next door ke? hikhik

February 16, 2013 at 10:17 AM

petang2 skit k.el layan skun nyonya sibuk dtg opis ni..hehehe

February 16, 2013 at 10:23 AM

best ye cite ni...
pernah terbaca tajuknya.. tak usha pula sinopsisnya...
nak try tengoklah nanti....
masuk dalam list drama untuk ditonton... ^_^

February 16, 2013 at 10:53 AM

watak perempuan jahat misti gitu. cantik tapi jahat. perli apa?!! huhu.

February 16, 2013 at 11:22 AM

@xila dot


hahah taip dalam mimpi lettewww


err tak penah hadap semua cerita :|

February 16, 2013 at 11:24 AM

Google translate memang 'genius'..hehe
Watak antagonis tu mestilah sgt annoyingkan??

February 16, 2013 at 12:45 PM

Suka juga layan drama korea tapi yg ni belum tengok lagi...macam best jer ni..

February 16, 2013 at 1:21 PM

cun heroin dia tu

February 16, 2013 at 2:57 PM

@najihahfara emmm alamak nnti kite gugel balik ek

February 16, 2013 at 2:58 PM

@Lyaa Suriany huahuahua sorry baru letak...tak pasan ;p

February 16, 2013 at 5:16 PM

mcm best jerr..nak layan gak la...tp kena bayar bb dulu...wahaha

February 16, 2013 at 5:38 PM

Salam.

Ha xila, lana pun baru nak melayan citer ni kt dramacrazy. baru episod 1,hahahah.

February 16, 2013 at 5:43 PM

BEST Ehh ..dah lama x layn korea.. hahahaha ada mse nk tengok jgk la ... tgk korea bila dah tak ada cerita ataupon bosan

February 16, 2013 at 7:15 PM

errr tak layan cite korea. hihi tak reti. ngee

February 16, 2013 at 7:24 PM

lawak ek xila...hehe semoga terubat la luka lara luru tu...hihi

February 16, 2013 at 7:27 PM

orang kata, cerita Korea ni berhantu.. Hehe,,

February 16, 2013 at 11:04 PM

tu lah, bagitau lagi citer-citer camni, now wife aku pulak dok melayan dekat dramacrazy...lepas habis satu citer, now citer lain pulak, hm~...

February 16, 2013 at 11:53 PM

ct pon lau korean xthu nme pon, tgk cter je best..hehehe

February 18, 2013 at 11:16 PM

cinta sebelah rumah ler nie...mesti menarik.....

February 19, 2013 at 12:00 PM

Skang ni bosan2 ada gak carik2 cite kat youtube pastu layan. Tp nak layan korean drama yg jela2 tu takde mood lg. Err bukan takde mood, tp nanti abes kerja laen terabai. So, better dielakkan. Hahaha!

February 20, 2013 at 12:16 AM

@xila dot maksud aku, lelaki tua yang 2nd hero tu mengalah ke?? then berlalu pergi??? hihi

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!