February 3, 2013

Pentingnya Google Plus (G+) Follower

Assalammualaikum,

Penting dan perlu sangat ke ada akaun Google Plus (G+)? Dah la akaun laman sosial seperti Facebook, Twitter, Myspace, Friendster, Formspring, pon terhegeh-hegeh nak berupdate, inikan pula nak ada akaun Google Plus (G+). Huk alohhh...

Kalau kamu semua perasan, saya dah tak guna widget follower blog yang biasa tuh. Sekarang nih pakai widget Google Plus (G+). Barulah up to date derr. Ya memang dulu terjebak dengan Google Plus (G+) sebab tengok senior-senior blog berubah ke arah Google Plus (G+). Sebab tuh saya dah ada banyak follower among Google Plus (G+) sebab dah lama bertapak kan. (Banyak lah sangat..) Dalam tahun lepas jugaklah kot.

Pentingnya Google Plus (G+) Follower
Untuk pengetahuan, blogspot untuk blogger nih kan salah satu produk Google. Sekarang nih, pihak Google tengah upgrade blogspot secara berperingkat. Tengok sajelah widget follower yang hat biasa tuh dah tak ada di 'add a widget'. Pihak Google sekarang dok sibuk promosi Google Plus (G+) Follower mereka di column widget kan. Dekat sidebar pon ada kan. 'Upgrade to Google +' bagi mereka yang belum.


Google Page Blog Dear Xila


Thats why anda kena ready dari sekarang. Mana tahu masa akan datang, tiba-tiba widget follower yang biasa tuh akan lupus. Google Plus (G+) Follower berfungsi macam facebook jugak. Dapat share dikalangan rakan yang anda following. Fungsi G+ seperti like di Facebook.

Tapi dari dulu sampai sekarang pening nak manage Google Plus (G+) sendiri. Dah la siap ada [Google page](click) yang fungsinya seperti fan page Facebook. Macam nak kena hire admin lain la. Keke. Lain kali kita bincang pasal dua benda alah ni lagi oke.




Ps :: Rindu zaman keremajaan Myspace dan Friendster!


18 comments

February 3, 2013 at 11:59 AM

oh my...kne letak jugak nihh

February 3, 2013 at 12:49 PM

@♥ p a a n i ♥ ya paani...just sharing :)

February 3, 2013 at 1:02 PM

sy pakai dua2 sbb xramai polowe yg ade g+

February 3, 2013 at 1:12 PM

laa yke..ct pon xthu pnting sgt google plus ni..hehe..thank 2 sharing...

*rindu gk zamn myspace n friendster tp friendster skrg dh jd tmpt main games plak,katanya sbb dh xleh lwn facebook yg mkin rmai pmint tu..hoho

February 3, 2013 at 2:00 PM

hi xila! :D
thanks tau sebab kasi tau...blom biasa lagi guna google ++,jadi kurang sedar dengan kepoweran dier...hehe

tapi akan cuba! lepas baca ni,make sense tol! :D

February 3, 2013 at 5:17 PM

hmm..mcm kne wat gak je ni.. :p

February 3, 2013 at 6:40 PM

Nampak gaya kena tempek jugaklah widget google+ follower nih..

February 3, 2013 at 8:22 PM

@Harith Iskandar baguih2..tape pelan2..mcm2 cara boleh untuk attract pembaca

February 3, 2013 at 8:23 PM

@C.T.K fs mmg! tp ms dh tak ingat pasword...oemgee ;p

February 3, 2013 at 8:24 PM

@Mr.Clive weee jom jd kroni ;p

February 3, 2013 at 8:24 PM

@miLa ce terai, ce terai..

February 3, 2013 at 9:34 PM

Aaaaahhh xila, tak geti guna menda ni, rasa serabai gilo. huk

February 3, 2013 at 10:36 PM

yups jadikan backup..ibarat sedia kan payung sblm hujan :)

February 3, 2013 at 11:37 PM

alaa. tak pernah buat. kena buat back up nie. thanks for sharing, dear :D

February 3, 2013 at 11:56 PM

Rasanya tak lama lagi memang google akan tamatkan profile blogger yang lama.

*salam ziarah

February 4, 2013 at 1:12 AM

oh ho..wow!!! ternganga bha daku...

February 4, 2013 at 11:38 AM

adeh.. tak reti ah nak tukar.. pening sudaaa.. hehehehe

February 4, 2013 at 12:08 PM

yes ! shiyda pn baru buat google plus ni . :)

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!