December 11, 2011

Siapa Dia Matluthfi90

Assalammualaikum,


Siapa kenal Matluthfi? Kalau yang kaki youtube ni mesti kenal dia. Baru-baru ni ada post video terbaru Mathlutfi kat FB, blogger Niza Romli sibuk tanya siapa dia. Mathlufi ni seorang vlogger yang suka express kan pandangan dia melalui video. Tapi kena ingat, semua pandangan dia tak semestinya betul bagi dia. Yang baik kita jadikan teladan. Nah tengok dulu video dia yang ni.




Kalau melalui video ni rasanya lebih dekat dengan penonton kot. Cara penyampaian lebih tepat dan beremosi bila sampaikan sesuatu topic. Kalau blogger dari penulisan je. Penulisan berkesan adalah penulisan yang terkesan bila terbaca. (Apa dok putar belit ni tatau...)


Berbalik pada Matluthfi, dengar-dengar dia dari Koqdiang. Keturunan cina. Sekarang ni, dia dok pulun belajaq kat Australia nun. Mat takde rangkaian sosial selain Youtube. So kalau nak ajak dia dating kena lah buat video untuk dia. Aww so cuweettt.... Kalau saya, saya buat video kat dia suh bawak balik kangaroo satu kat saya. Hahah.



Ps :: Asyik ulang video mamat ni je. Adakah ini cinta (boboi). Hahah


21 comments

December 11, 2011 at 11:17 AM

hahah.. dia memang oqang Kedah pon, minat giler kat diaa.. :D

December 11, 2011 at 11:39 AM

matluthfi memang ohsem.

bijak pulak tu

err ensem jugak

hehehe

December 11, 2011 at 12:41 PM

Amboi nk wat bideo lak

auwww

December 11, 2011 at 12:42 PM

best tengok video2 dia..cakap utagha dia pekat..

December 11, 2011 at 12:51 PM

cek pun bulih aih cakap utara..hik3.so cuwettt~~

December 11, 2011 at 1:07 PM

utagha??? nalaa...ps ape mksud nalaa pon taraktau juga pon...

December 11, 2011 at 1:08 PM

ehemmm ehemmm -___-“
asal kau sebut nama boipren aku ni?

December 11, 2011 at 1:25 PM

hik hik hik, kite madu jom!
kakaka

December 11, 2011 at 2:28 PM

orang kampung ja,hikhikhik~~
tapi kedah dia habis dalam tue tak boleh blah..

December 11, 2011 at 4:27 PM

peh wa salute sama matluthfi.. dia memang hebat, awek2 semua terpikat, tak padan dengan smart, memang bijak bangat.. cayalah matluthfi.. :)

December 11, 2011 at 5:52 PM

owhhh..matluthfi ni~ dah lama kenai dya.
Cumaaaa..dia ja tak kenai ceq.KEKEKE

December 11, 2011 at 7:18 PM

hahaha tak boleh blah kena buat video . tak rela . tak rela . haha

i <3 mat luthfi :)

December 11, 2011 at 7:50 PM

bila dh tgok video nie, dgr lagu dlm video tuh asyk teringat kt matluthfi je..tetambah lagi lagu berdua bersatu..kelakar laa..

December 11, 2011 at 7:54 PM

haha, video dia memang sempoi..

December 11, 2011 at 10:57 PM

bab bideo ni yg malas nak tgk ni...lambat!

tapi...lepas dengaq sekali ja matLUT ni speaking...terus bekenannnn. Awat tak habaq kata hang oghang kedah. satu kapai aaa kita.

takpa2 pasni kita tengok bideo matlut. huhu

December 11, 2011 at 11:54 PM

cara penyampaian bro ni memang mantap.hehee

December 12, 2011 at 1:39 AM

dia mmg orang utagha..kalo x dia x cakap la pekat loghat utagha

December 12, 2011 at 8:50 PM

mat lutfi memang best . cara dia express opinion dia dalam video tu memang impressive . heee

December 13, 2011 at 10:37 AM

kenal dia..tp x bapa kenal.cmne tu??=p

December 13, 2011 at 2:30 PM

muke mix ala2 chinese..
ko dapat couple ngan dia.
aku belanje kenny rodgers
nak?

December 13, 2011 at 2:36 PM

waa..apa tunggu lagi paris..buat la satu video utk dy cakap nak kangaroo..haha

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!