August 31, 2012

Merdeka !

Assalammualaikum,


Yelah Malaysia dah 55 tahun merdeka. Tapi pemikiran dan mentality orang kita masih dijajah sampai sekarang. Cara kita berpakaian contoh terdekat... Ala-ala barat itu harus. Tak sah designer kat Malaysia kalau nak design baju mesti tengok rekaan Barat. Baru up-to-date okeee...


Lupakan cara orang berpakaian dan mengkritik pakaian orang zila! Kain sendiri pon tak terjaga. (huk huk)


M E R D E K A!!!


Semalam tak dengar pon orang bakar bunga api? Haa baguslah tak membazir duet beli bunga api. Walaupun setahun sekali. Oh maafkan saya. Saya tertidur dengan awalnya semalam. Tak sedar pon kalau ada orang bakar bunga api depan rumah saya. Semoga aman damai hendaknya. Peace...(duck face)








P/S : Percayalah Malaysia masih dijajah! (op op opp Gangnam stail!~)


17 comments

August 31, 2012 at 9:56 PM

ehem sjk bile berdomain ni
ke aku je br pasan

August 31, 2012 at 10:55 PM

Somt menyambut hari kemerdekaan...

August 31, 2012 at 11:18 PM

maju.ehem ehem.

September 1, 2012 at 1:14 AM

Merdeka tapi kita masih belum merdeka, dari segi pemakaian...
yes

dari segi bahasa pertuturan,
laagi lah kena merdeka sikit lagi,
pasal rojak tu satu,
yang direct translation pung satu...

:D

September 1, 2012 at 5:30 PM

salam merdeka...waaa...zila manaf.com..tahniah..hehe

***gangnam - terdengar maksudnya saya nak jadi yahudi - nauzubillah

September 1, 2012 at 6:49 PM

merdeka!!!!!

janji ditepati kah?

hihi....

September 2, 2012 at 12:41 AM

tak ade bunge api x syok lah =)

September 2, 2012 at 10:17 AM

Google punya logo tu kan.. kan best kalau letak jalur gemilang kita.. hik3. hahaha.. tiduq haruslah tak dengar bunyi bunyian mercun.. :P salam kemerdekaan xila. :) betul tu ada part2 yg kita masih dijajah..

September 2, 2012 at 11:45 AM

salam merdeka..huhu..hope malaysia aman makmur...betul..pemikiran kita masih dijajah..wah dah tukar .com dah.hihikk

September 2, 2012 at 1:29 PM

google pun sambut merdeka juga tu xD

tu la negaranya dah merdeka, mentaliti wAllahualam (termasuklah yg berckp ni)

September 2, 2012 at 5:02 PM

betul2...kita masih dijajah.

op op oppp gangnam sataill..eh! terikut :P

September 2, 2012 at 5:04 PM

kahkah..kemain tdo awl.tp bangga gugel keluarkan lambang bnga raya tuh ;))

September 2, 2012 at 5:55 PM

selamat hari merdeka.
hey sexy ladayyyyyy
op op op opsss -..-

September 3, 2012 at 10:19 AM

salam merdeka;)

September 5, 2012 at 8:25 AM

alhamdulillah.. semoga kita dijauhi dari pemikiran kolot, amin

September 6, 2012 at 9:34 PM

sy tak pasti sy dah merdeka ke belum.ermmm

September 8, 2012 at 12:16 PM

remaja sekarang sambut merdeka dengan maksiat pon ade . ish3

Post a Comment
 
HOME | ABOUT ME | PORTFOLIO | BLOG TIPS | SITEMAP | CONTACT ME
This is a personal web blog and any opinions expressed here was represent my own unless otherwise specifically stated.
If any entry had been share from this blog should be credit given to www.lovexils.blogspot.com.
Thanks for your visit sweet people. :D
copyright 2007-2016 to Love,xils!